پروفیل

قیمت نبشی

قیمت نبشی

قیمت نبشی

قیمت نبشی به عوامل مختلفی بستگی دارد اما پیش از بررسی قیمت این محصول پیشنهاد می‌کنیم ابتدا با مطالعه مقاله آهن سنتر درباره نبشی، اطلاعاتی درباره کاربرد،انواع و استاندارد این محصول کسب نمایید. در این مقاله سعی شده تا ضمن معرفی این محصول و انواع آن، به بررسی قیمت نبشی و تاثیر بازار ارز بر آن پرداخته شود.

لازم به یادآوری است نبشی یکی از پروفیل های مهم ساختمانی به شمار می رود که به صورت منفرد و مرکب در سازه های مختلف استفاده و قیمت آن بر اساس وزن و در بعضی از شهرها  بصورت شاخه ای تعیین می‌شود.

 

معرفی نبشی و انواع آن

نبشی پروفیلی است که دارای سطحی مقطع و متشکل از دو ضلع عمود بر یکدیگر است که به دو صورت منفرد و مرکب (به صورت ترکیبی  با وسایل و سازه های ‌دیگر)  در سازه های بسیاری استفاده می شود. این محصول از نظر نحوه تولید به دو دسته ” پرسی و فابریک ” و از نظر شکل ظاهری به  دو دسته “نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی” تقسیم می شود.

 

قیمت نبشی

قیمت نبشی

 

کاربرد نبشی چیست؟

نبشی که به دو صورت شاخه ای و لقمه (خرد) استفاده می شوند در صنایع ساختمان سازی و سازه های فلزی کاربرد فراوانی دارند. همچنین سایز ۵۰ تا ۱۵۰ میلی متر این محصول برای اتصال ستونها به پلها و اتصال ستونها به صفحات در فونداسیون استفاده می شود.

از موارد دیگر استفاده از نبشی ها می توان به ساخت ستون و خرپا، اتصالات ساده در سازه، بادبند و سازه های LSF، دکل انتقال نیرو، مهار دیوارهای سفالی، ماشین آلات صنعتی، اتصال ستون‌ها به صفحات پایه ستون، سقف کرومیت، در اتصالات ساده(از جمله اتصال نبشی جان، اتصال نیم گردار، اتصال با نبشی نشیمنی) و همچنین صنعت آسانسورسازی اشاره کرد.

 

 

روش انتخاب نبشی

هنگام خرید نبشی ابتدا باید اندازه بال و ضخامت نبشی را بدانید تا انتخاب مناسبی داشته باشید. به عنوان مثال، نوع بال مساوی با طول بال ۴۰ میلی متر و ضخامت بال ۴ میلی متر به صورت ۴۰*۴۰*۴ نامیده می شود.

نحوه محاسبه تقریبی وزن نبشی فولادی نیز با استفاده از این فرمول «اندازه بال نبشی*طول نبشی*ضخامت نبشی*۷۸۵۰*۲» اندازه گیری می شود.

در فرمول بالا،واحد اندازه بال،طول و ضخامت نبشی بر حسب متر بوده و وزن حاصل بر حسب کیلوگرم می باشد

 

 

قیمت نبشی

قیمت نبشی

 

استاندارد انواع نبشی

استانداردهای نبشی در کشورهای مختلف عبارت است از ASTM A 36  ، ASME S1-36 ، DIN EN 10056-1 ، نبشی (V شکل) Gost 8240 ،نبشی (L شکل) Gost 8510 است.

 

 

جدول اشتال ناودانی چیست؟

جدول اشتال جدولی است که مشخصات هندسی مهم ترین پروفیل های ساختمانی تحت استاندارد دین آلمان در آن تعیین شده است و می توان از آن به عنوان یک رفرنس ساختمانی پرکاربرد نام برد.

در واقع می توان گفت این جدول یکی از ابزارهای کاربردی و محبوبی است که هر دانشجو، مهندس عمران و یا مجری ساختمان به آن نیاز دارد.

استفاده از این جدول و اطلاعات دقیق و استاندارد آن در درجه اول باعث افزایش دقت کار و کاهش خطای محاسبات شده و در مرحله بعدی صرفه جویی در زمان را به همراه خواهد داشت.

 

 

* جدول اشتال نبشی

جدول اشتال نبشی برای نبشی«L» با بال های یکسان و نبشی« L» با بال های غیریکسان تنظیم شده است.  در این جدول طول استاندارد برای نبشی بال مساوی و غیر مساوی حدود ۶ تا ۱۲ متر معین شده است. ابعاد تنظیم شده نیز برای نوع بال مساوی از سایز ۲۰ تا سایز ۲۵۰ و برای نوع بال نامساوی از سایز ۲۰*۳۰ تا ۹۰*۲۵۰ میلیمتر در نظر گرفته شده است.

 

 

قیمت نبشی

قیمت نبشی

 

نبشی در بازار ایران

نبشی هایی موجود در بازار ایران هم وارداتی از کشورهایی مثل روسیه و اکراین و هم از تولیدات داخلی می باشد. در حال حاضر نبشی های موجود در بازار ایران در اندازه های  ۲ تا ۲۰ هستند.

 

چطور از قیمت نبشی ها مطلع شویم؟

قیمت نبشی وابسته به نوع سازه و کاربرد آن متفاوت می باشد. شما عزیزان برای مطلع شدن از قیمت نبشی ها می توانید به وب سایت آهن سنتر مراجعه کرده و انتخاب گزینه نبشی بر روی قیمت نبشی کلیک کرده و اطلاعات لازم را دریافت نمایید. همچنین می توانید با تماس با کارشناسان آهن سنتر از طریق شماره تلفن 44448086 در تهران از آخرین تغییرات قیمتها و اطلاعات محصول باخبر شوید.

لازم به ذکر است که به دلیل نوسانات موجود در بازار، تمامی قیمت ها به صورت لحظه ای در حال تغییر است و قیمت ها به صورت مدام در حال بروز رسانی می باشند.

 

بررسی قیمت نبشی با نوسانات بازار

پیش از آنکه به بررسی قیمت نبشی و تاثیر نوسانات بازار ارز بر آن بپردازیم این نکته را در نظر داشته باشید  که قیمت و خرید انواع نبشی در درجه اول به قیمت مواد خام مورد استفاده در آن از جمله آهن و پس از آن به نظام عرضه و تقاضا در بازار بستگی دارد.

در حال حاضر مهم‌ترین عامل افزایشی شدن قیمت محصولات در بازار، نوسانات بازار ارز و طلا می باشد و در این بین بازارهای فولاد به تفکیک نوع محصول نهایی ممکن است، رفتار متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال با توجه به اینکه ایران در زمینه تولید مقاطع طویلی مثل میلگرد به خودکفایی رسیده و تعداد تولیدکنندگان این محصول زیاد است بنابراین هنگام نوسانات ارزی در کشورمان افزایش قیمت چندانی را در حوزه میلگرد شاهد نخواهیم بود. در حال حاضر نیز بیش از 10 کارخانه خصوصی و دولتی تمام سایزهای میلگرد آجدار را تولید و عرضه می نمایند.

اما در مورد نبشی و محصولاتی که از ورق تولید می شود وضعیت کمی متفاوت است زیرا در ایران ظرفیت تولید ورق کمتر از مقاطع طویل است و لذا در هنگام بروز نوسانات ارزی، کنترل بازار ورق مشکل‌تر از میلگرد خواهد بود.

البته باید یک اختلاف قیمت منطقی بین قیمت ورق و میلگرد وجود داشته باشد و در نتیجه فاصله بین قیمت نبشی و میلگرد حفظ شود. اما متاسفانه با توجه به وجود محدودیت های عرضه ورق در بورس کالا، این اختلاف قیمتی در ایران کنترل نشده است و هنوز نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر برای قیمت‌گذاری محصولات فولادی در بورس کالا و بازار آزاد است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *