قیمت ورق رنگی
قیمت ورق رنگی به عوامل مختلفی بستگی دارد اما پیش از بررسی قیمت این محصول، در این مطلب، آهن سنتر به معرفی کامل ورق رنگی،کاربرد، فرآیند و … می پردازد در ادامه با ما همراه باشید.
یکی از پرمصرف ترین انواع ورق، نوع رنگی آن است که با نگاهی کوتاه به اطراف خود می توانیم این محصول را در انواع وسایل و سازه ها ببینیم. ورق رنگی در تولید صنایع لوازم خانگی مانند یخچال، فریزر و اجاق گاز و در ساختمانها به عنوان سقف کاذب، کابینت های آشپزخانه و … به وفور به چشم می خورد و انواع مختلفی دارد.
ورق رنگی در واقع همان ورقهای فلزی گالوانیزه هستند که به صورت کوره ای رنگ آمیزی می شوند؛ قسمت روی ورق طی دو مرحله به ضخامت 20 الی 25 میکرون و قسمت پشت ورق طی یک مرحله به ضخامت 7الی 15 میکرون با رنگ پوشیده می شوند. رنگ کردن این ورقها تنها به دلیل ظاهر آن نیست. رنگ کردن ورق علاوه بر زیبایی، باعث افزایش مقاومت ورق در برابر خوردگی، زنگ زدگی و پوسیدگی می شود.
کاربرد ورق رنگی
ورق رنگی به دلیل فرم پذیری بسیار خوبی که دارد در صنایع تولید لوازم خانگی مانند در یخچال و فریزر بسیار پرکاربرد می باشد.
از عمده مصرف ورق رنگی می توان به صنایع ساختمانی مانند سقف کاذب،سقف، بدنه ی انبارها و کارگاه ها و نمای داخلی و خارجی ساختمان ها ، درصنایع فلزی مانند کابینت، بدنه کامپیوتر و انواع پارتیشن، در لوازم خانگی مانند آبگرمکن، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و ماکروویو و همچنین در صنعت حمل و نقل مانند ساخت کانتینر، ماشین سنگین، اتاقک خودرو و سردخانه ها اشاره کرد.
رنگ آمیزی ورقهای گالوانیزه علاوه بر زیبایی، باعث ایجاد قابلیتهایی مانند مقاومت در برابر آسیب های مکانیکی، مقاومت در برابر گرما و رطوبت می شود.
انواع ورق رنگی
قیمت ورق رنگی با توجه به نوع آن نیز متفاوت است. ورق های رنگی در شکل های مختلف مانند کرکره ای یا شادولاین، طرح سفال پالرمو، طرح سفال ژنوا ، هلالی یا سینوسی ، ذوزنقه، لمبه، دامپا، تیزه، فلاشینگ، هشتی و شیروانی تولید می شوند. همچنین این ورق ها تنوع رنگی گسترده ای دارند و در 15 رنگ مختلف مانند رنگ های قرمز، آبی، سفید، قهوه ای، قهوه ای سوخته، سبز، نقره ای، بنفش، صورتی، زرد، جگری و کرمی و دیگر رنگها به بازار عرضه می شود.
فرآیند تولید ورق رنگی
پیش از انکه درباره قیمت ورق رنگی صحبت کنیم ابتدا لازم است درباره فرآیند تولید آن نیز توضیحاتی ارائه شود. تولید ورق رنگی شامل مراحل تمیز کاری،شستشوی ورق با آب،آماده سازی ورق، شستشوی مجدد ورق، شستشو وغیرفعال سازی می باشد که در ادامه به طور تفصیلی شرح داده می شود.
در فرآیند تولید، ابتدا کلاف های گالوانیزه به قسمت آمادهسازی ورق فرستاده می شود و در آنجا سطح ورق پولیش زده می شود تا هرگونه چربی ها و ناخالصی از سطح ورق پاک شود.
بعد از اتمام کار و پاک شدن چربی ها به طور کامل، ورق ها به وسیله غلتکهای مخصوص برس کاری میشود. فرآیند برسکاری در واقع باعث می شود که سطح فلز صاف و یکنواخت شده و رنگ آمیزی ورقها با کیفیت بالا انجام شود.
پس از این مرحله،سطح ورق با آب شستشو داده و با هوادهی خشک می گردد این کار باعث میشود که رنگ به خوبی به ورق بچسبد.
البته پیش از آنکه ورقها وارد مرحله رنگ آمیزی شوند مقداری مواد شیمیایی به منظور افزایش مقاومت ورق و چسبندگی رنگ به سطح ورق ریخته می شود و پس از خشک شدن این مواد، ورقها وارد مرحله رنگ آمیزی می شوند.
در مرحل رنگ آمیزی،ابتدا یک لایه رنگ پایه بر روی ورق میزنند و پس از خشک شدن رنگ پایه، در نهایت رنگ اصلی از جنسهای متفاوتی مثل پلی استر، اپوکسی و یا پلی اورتان، به وسیله غلتک روی سطح ورق قرار می گیرد و در آخر وارد مرحله پخت میشود.
نکته1: هنگام رنگ کردن باید عواملی مانند دستورات سازنده، نحوه مخلوط کردن رنگ ها و مدت زمان نگهداری رنگ را در نظر گرفت تا نتیجه مطلوب به دست آید.
نکته2: مهم ترین کار پس از رنگ زدن ورق آن است که رنگ هنگام شکل گیری از روی ورق جدا نشود به همین دلیل پس از آماده شدن، زیر چسب یک نواختی بر روی ورق رنگی میزنند تا انعطاف پذیری آن افزایش یابد.
مزایای استفاده از ورق رنگی
استفاده از ورق رنگی نسبت به سایر انواع ورقها قطعا مزیتهایی که دارد که آن را به یکی از پرکاربردترین انواع ورق تبدیل کرده است، رنگ آمیزی ورقهای گالوانیزه علاوه بر زیبایی، به دلیل وزن سبکی که دارد خطرات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله را به حداقل می رساند. همچنین با توجه به اینکه وزن ورق رنگی نسبت به محصولات هم رده خود کمتر است در نتیجه استفاده از آن کم هزینه تر از سایر محصولات خواهد بود.
همچنین ضدحریق بودن و ضد زنگ بودن ورقهای رنگی آن را به گزینه ای جایگزین انواع دیگر ورق تبدیل کرده است. از دیگر مزایای ورقهای رنگی می توان به عدم تغییر رنگ و حالت به مرور زمان، و مقاومت در برابر خوردگی، زنگ زدگی و پوسیدگی، نصب آسان، قابل بازیافت بودن و سازگاری با طبیعت اشاره کرد.
نرخ ورق رنگی
قیمت ورق رنگی بر اساس وزن آن تعیین می شود. با توجه به اینکه ورقهای رنگی از جنس آلومینیوم بوده و این فلز یکی از سبک ترین فلزهای صنعتی و تجاری به شمار می رود بنابراین وزن این محصول سبک تر از محصولات هم رده آن است در نتیجه قیمت ورق رنگی نسبت به انواع دیگر ورق ارزان تر تمام می شود.
همچنین نوسانات قیمت ورق رنگی در بازار ایران نسبت سایر مقاطع کمتر است اما در مجموع افزایش قیمت آهن و فرآورده های آن بر قیمت ورق گالوانیزه رنگی بی تاثیر نیست.
از تاثیرگذارترین عوامل در قیمت آهن نیز می توان به قیمت جهانی سنگ آهن، قیمت نفت، هزینه های حمل و نقل، تورم جهانی و عوامل داخلی مانند میزان تقاضا و تورم داخلی اشاره کرد.
مرحله به مرحله خرید ورق رنگی
لذا پیش از خرید ورق رنگی باید به چند نکته توجه داشت؛
– پیش از خرید، از کارخانه های مختلف قیمت بگیرید تا در دام برخی از سود جویان نیافتید.
– با توجه به اینکه فروشندگان زیادی در بازار وجود دارد که بسیاری از آنها دارای مجوز نیستند بنابراین از فروشگاهی خرید کنید که دارای مجوز و گارانتی تضمین کیفیت هستند.
– پیش از خرید باید اطلاعاتی در مورد مشخصات ورق مورد نیاز خود داشته باشید تا با خرید اشتباه متحمل هزینه های زیاد نشوید در این مورد می توانید از کارشناسان و مهندسان پروژه کمک بگیرید.
– در مرحله بعدی خرید ورق رنگی،هنگام مشاوره و خرید حتما از شرکت مورد نظر پیش فاکتور بگیرید. دریافت پیش فاکتور مزیتهایی برای شما خواهد داشت؛ با دریافت پیش فاکتور می توانید قیمت های مراکز مختلف را با هم مقایسه کنید و تصمیم بهتری برای خرید داشته باشید.
همچنین از آنجا که در پیش فاکتور ریز مبالغ و هزینه ها درج می شود امکان هرگونه اشتباه و اختلاف به حداقل خواهد رسید.
– پس از خرید و رسیدن بار، حتما تعداد و ضخامت ورق در خواستی را با سفارشی که برایتان ارسال شده بررسی کنید.