ورق

قیمت ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه ( Price of galvanized sheet )

پیش از آنکه به بررسی قیمت ورق گالوانیزه بپردازیم ابتدا در مورد این محصول و کاربرد و مزایای آن اطلاعاتی در اختیار شما خواننده عزیز قرار می دهیم که در ادامه می خوانید.

ورق گالوانیزه (Galvanized sheet metal) یکی از انواع ورق های فولادی است که طی فرآیندی با عنصر روی (Zinc) پوشش داده می شود. این لایه که به عنوان یک محافظ در برابر هرگونه  خوردگی عمل می کند میزان مقاومت فلز را چندین برابر کرده و طول عمر مفید محصول را افزایش می دهد.  میزان روی استفاده شده در فرآیند گالوانیزاسیون می تواند از ۱۰۰ تا 350 گرم بر مترمربع متغیر باشد و هرچه میزان لایه روی بیشتر باشد میزان مقاومت فلز نیز افزایش می یابد.

نکته جالب در مورد گالوانیزه کردن این است که اگر پوشش روی از بین برود در برابر زنگ زدگی ایمن است به همین دلیل استفاده از این ورق در

مکانهایی که میزان رطوبت زیاد است یا با آب سر و کار دارند توصیه می شود.

 

قیمت ورق گالوانیزه

 

تولید ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه در کارخانه ها، به دو صورت با نام های «رول فرم» و «فابریک» تولید می شوند:

ورق گالوانیزه های رول فرم، با ضخامت بین ۱۸ صدم میلی متر تا ۶ میلی متر ، دو عرض ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتی متر و وزنی ۵ تا ۷ تن  تولید می‌شوند.

– ورق های فابریک گالوانیزه، به دو صورت فابریک ۲۰۰۰*۱۰۰۰ میلی متر و فابریک ۲۵۰۰*۱۲۵۰ میلی متر ساخته و تولید می‌شوند.

 

همچنین این نوع ورق‌ها به دو بخش ورق‌های آهنی گالوانیزه و ورق‌های فولادی گالوانیزه تقسیم می شوند. همانطور که از نام این محصول پیداست در گالوانیزه آهنی،ورق آهن و در گالوانیزه فولادی،ورق فولادی با روی پوشش داده می شوند.

از نظر ظاهری نیز این محصول در سه نوع بدون گل  (Zero Spangle) ، گل ریز (Minimum Spangle) و گل درشت (RegularSpangle) تولید و در بازار عرضه می شود. تفاوت این سه دسته در شکل گیری گل (کریستال) گالوانیزه بر روی ورق است که شکل گیری کریستالها، به سرعت سرد نمودن ورق و میزان روی بکار رفته در فرآیند گالوانیزاسیون بستگی دارد.

نکته: با توجه به اینکه استفاده از کریستال می تواند اثرات نامطلوبی بر محیط زیست برجا بگذارد بنابراین در آینده ای نزدیک تمامی کالاهای گالوانیزه بدون گل تولید خواهد شد.

 

استاندارد ورق گالوانیزه چیست؟

ضخامت ورقهای گالوانیزه بر اساس استانداردهایی که از پیش تعیین شده، مشخص می شود. این استانداردها شامل شرایط سطحی، ترکیبات شیمیایی فولاد، نرخ سرد کردن فولاد، متالوژی فرآیند گالوانیزه و مدت زمان غوطه‌وری در حمام روی می باشد.

 

قیمت ورق گالوانیزه

 

 

کاربرد ورق گالوانیزه چیست؟

کاربرد ورقهای گالوانیزه بسیار متنوع است و از این محصول در موارد مختلفی مانند لوله بخاری،کابینت آشپزخانه،شیروانی خانه ها به ویژه در مناطق مرطوب مانند مناطق شمالی کشور،کانالهای کولر، مخازن، بدنه و سقف سوله‌ها و سالن‌ها، پانل‌ها و تابلوهای برق، سینی کابل و همچنین در صنایع ماشین سازی و تولید لوازم خانگی و  تجهیزات آشپزخانه استفاده می شود.

 

مزایای ورق گالوانیزه چیست؟

از مزایای استفاده از ورقهای گالوانیزه می توان به مقرون به صرفه بودن، مقاومت و طول عمر بالا، محافظت بسیار بالا در برابر صدمات محیطی،کنترل و بررسی آسان، قابلیت شکل پذیری بالا برای کاربردهای مختلف، قابلیت جوش پذیری و رنگ پذیری اشاره کرد.

 

قیمت ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه بر اساس دو عامل ضخامت خود ورقها و دوم ضخامت پوشش روی در سطح ورق تعیین می شود. در واقع هرچه میزان ضخامت ورق و لایه روی بیشتر باشد قطعا وزن محصول و در نتیجه قیمت آن نیز افزایش می یابد. البته این دو از عوامل اصلی تعیین کننده قیمت ورق گالوانیزه است اما عوامل دیگری مانند قیمت حامل های انرژی مانند نفت و ذغال سنگ، قیمت آهن و فولاد خام، قیمت های حمل نقل و ترابری و دیگر مسائل در نرخ قیمت گذاری تاثیر می گذارد.

 

قیمت ورق گالوانیزه

 

روش محاسبه وزن ورق گالوانيزه

براي بدست آوردن وزن ورق هاي فلزي از جمله ورق گالوانیزه، ورق سیاه ، ورق روغنی، ورق آجدار  و  ورق اسیدشویی يك فرمول ثابت وجود دارد.

 

طول ورق *عرض ورق*ضخامت ورق*عدد چگالي آهن

لازم به ذکر است عدد چگالي آهن 7/86 است  اما به منظور محاسبه دقیق تر وزن، عدد چگالي 8 در نظر گرفته می شود

 

نگاهی به واردات ورق گالوانیزه

در سال 2016 آلمان با در اختیار داشتن 8 درصد از کل واردات ورق گالوانیزه به عنوان بزرگ‌ ترین واردکننده این کالا در جهان شناخته شده بعد از آن آمریکا به عنوان دومین واردکننده ورق گالوانیزه در جهان معرفی شده است. در عین حال دو کشور چین و کره جنوبی بزرگ‌ترین صادرکنندگان ورق گالوانیزه در دنیا هستند که سهم چین در سال 2016 از صادرات جهان 27 درصد بود.

همچنین چین و کره جنوبی بزرگ‌ترین صادرکنندگان ورق گالوانیزه به خاورمیانه نیز هستند. گفتنی است که دومین واردکننده ورق گالوانیزه در خاورمیانه کشور امارات است که سهم آن از واردات خاورمیانه در سال 2016 حدود 15 درصد بود.

بزرگترین واردات ورق گالوانیزه ایران هم از کشور‌های چین، امارات و کره جنوبی بوده است. بر اساس آمار سال ۲۰۱۶ ، میزان واردات از این کشور‌ها به ترتیب ۵۲، ۲۴ و ۳۳ درصد بوده است و در رتبه‌های بعدی دو کشور ترکیه و هند قرار داشته اند.

این در حالی است که با رشد تولید این ورق در کشور ما طی چند سال اخیر، شاهد کاهش واردات از کشور‌های دیگر بوده ایم. البته با توجه به افزایش قیمت دلار، قیمت ورق گالوانیزه نیز به تبع از دیگر محصولات آهنی و فولادی افزایش زیادی داشته است که با افزایش تولید داخل و کاهش واردات آن می توان وابستگی نرخ این محصول مهم را در داخل کشور از قیمت ارز و دلار کاهش داد که این مورد به نفع مصرف کننده و تولیدکننده داخلی خواهد بود و سبب افزایش رونق تولید ملی و گسترش فضای کسب و کار خواهد شد.

 

 

نکاتی مهم هنگام خرید ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه به دلیل تنوع زياد توليدات داخلي و كالاهاي وارداتي،  دارای  پيچيدگي هاي بيشتري نسبت به انواع دیگر ورق است و بسیاری از مشتريان برای خرید این محصول دچار تردید می شوند.

 لذا پیش از خرید ورق گالوانیزه باید به چند نکته توجه داشت؛

– پیش از خرید، از کارخانه های مختلف قیمت بگیرید تا در دام برخی از سود جویان نیافتید.

– با توجه به اینکه فروشندگان زیادی در بازار وجود دارد که بسیاری از آنها دارای مجوز نیستند بنابراین از فروشگاهی خرید کنید که دارای مجوز و گارانتی تضمین کیفیت هستند.

– اینکه مشخصات ، اندازه و نوع کاربرد آن محصول را بدانیم تا با خرید اشتباه متحمل هزینه های زیاد نشویم.

قیمت روز ورق گالوانیزه

با توجه به این که قیمت ورق گالوانیزه متاثر از بازار ارز می باشد لذا به دلیل نوسانات قیمت ارز، نمی توان رقم دقیقی ارائه داد به همین منظور برای دریافت به روز  این محصول، با همکاران ما در سایت آهن سنتر تماس بگیرید.

آهن سنتر ارائه دهنده خدمات در زمینه خرید و فروش ورق گالوانیزه در انواع ابعاد و وزن ها و با کمترین قیمت به مشتریان عزیز است و همچنین شما میتوانید برای خرید انواع لوله مانیسمان و لوله درزداری با شماره 02148417  تماس بگیرید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *