لوله

لوله تست آب

لوله تست آب

لوله تست آب

برای مشاهده بهترین قیمت لوله مانیسمان کلیک نمایید.

تاریخچه لوله تست آب

لوله کشی لوله تست آب دارای قدمت طولانی است که از گذشته تا کنون به روش های گوناگونی انجام می شده است. لوله کشی در دوران تمدن باستان ( مانند شهر های یونان، روم، ایران، هند، چین) منشا گرفته است زیرا آنها حمام های عمومی را توسعه دادند و نیاز به تامین آب آشامیدنی و حذف فاضلاب برای تعداد بیشتری از مردم داشتند.  در آن زمان از لوله های سربی به منظور ساخت حمام و لوله کشی استفاده می کردند.

در دوران روم باستان سیستم های لوله کشی به صورت سیستم های گستره مانند قنات به اوج خود رسید. با سقوط روم، بیش از  1000سال در زمینه لوله کشی رکورد داشته و پیشرفت بسیار کندی داشته است. از سال 1800 به بعد با توسعه شهر های مدرن به منظور جلوگیری از بیماری های مختلف بر روی سیستم های لوله کشی نظارت بیشتری انجام شده است و در نتیجه سیسنتم های لوله کشی با پیشرفت همراه بوده اند.

بعد از گذشت زمان و آگاهی از وجود خطرات ناشی از مسمومیت با سرب، استفاده از سرب برای آشامیدن به شدت کاهش یافت و لوله های مسی جایگزین لوله های سربی شدند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و صنعت تاسیسات عمل لوله کشی پیشرفت گسترده داشته است.  لوله تست آب با هدف جا به جایی آب از شبکه آب شهری با نصب لوله های مناسب انجام می گیرد.

 

 

لوله تست آب

لوله تست آب جز لوله های درزدار هستند و دارای ضخامت های مختلف می باشند. به طور کلی داشتن ضخامت دیواره بیشتر حاکی از دوام بیشتر و تحمل فشار بیشتر است. ضخات لوله تست آب از 2 میل شروع می شود. خوشبختانه تولید لوله تست آب در کشور انجام می شود و نیاز های بازار امروز را رفع می نماید.

 

مقررات تبیین شده در مورد لوله کشی لوله تست آب

در کشور های مختلف به صورت یکپارچه در مورد لوله کشی لوله تست آب مقرراتی تبیین شده است که همه نهاد های اجرایی ملزم به رعایت آن ها هستند. همچنین در ایران نیز مقرراتی در کتاب مقررات ملی ساختمان در این خصوص بیان شده است. در ادامه به بررسی  برخی از این قوانین می پردازیم:

  • در دمای 65 درجه سانتی گراد یشترین فشار کاری که به اجزای لوله کشی توزیع آب سرد و آب گرم وارد می شود نباید کمتر از 10 بار باشد. این مقدار بر روی فیتینگ ها و شیرها با علامت PN10 یا PN16 مشخص می شود.
مطابق مقررات ملی ایران لوله های مجازی که برای لوله کشی آب سرد و آب گرم مصرفی به کار می روند، شامل موارد زیر است:
  1. لوله های فولادی گالوانیزه
  2.  لوله های مسی
  3.  لوله های پنج لایه پلی اتیلن مشبک آلومینیم
  4. پلی اتیلن مشبک PEX-AL-PEX
  5.  لوله های پلی اتیلن مشبک (PEX)
  6. لوله های  پلی اتیلن با دمای بالا  PE-RT
  7.  لوله های پنج لایه پلی اتیلن با دمای بالا PE-RT/AL/PE-RT
  8. سایر لوله های غیر فلزی  از طرف مراکز بهداشتی به منظور مناسب بودن توزیع آب آشامیدنی تایید شده باشند. مانند NSF یا DVGW

 

  • توسط مهره ماسوره اتصال لوله به شیر فشارشکن، آبگرمکن ، مخازن ذخیره آب ، دستگاههای تصفیه آب و موارد مشابه دیگر صورت گیرد تا بازکردن آن میسر باشد.
  • فاصله مهره دستگاه با ماسوره  حداکثر باید ٣٠ سانتیمتر باشد.
  • شیر آب سرد مصرفی روی لوازم بهداشتی باید در سمت راست قرار داشته باشد و با نشان  آبی مشخص شده باشد و شیر آب گرم مصرفی باید در سمت چپ قرار داشته باشد و با علامت قرمزرنگ مشخص شود.
  • پیش از انجام آزمایش و تأیید لوله کشی (یک قسمت یا کل لوله کشی)، پوشاندن هیچ یک از اجزای لوله کشی با عایق یا اجزای ساختمان جایز نیست. در زمان آزمایش، بایستی همه اجزای لوله کشی آشکار و قابل بازرسی باشد.
  • پس از خاتمه نصب لوله کشی لوله تست آب و پیش از نصب لوازم بهداشتی، بایستی دهانه های باز به طور موقت بسته شود و به تدریج لوله کشی با آب آشامیدنی پر شود و سپس هواگیری انجام  شود. پیش از اقدام به آزمایش به مدت حداقل دو روز شبکه لوله کشی از آب پر نگه داشته شود.
  • آزمایش فشار باید و به کمک تلمبه دستی مخصوص آزمایش فشار آب با استفاده از آب آشامیدنی و مجهز به فشارسنجی با فشار 5/1 برابر فشار بار طراحی و با فشار حداقل ١٠ بار انجام گیرد.

 

 

مزایای جنس پلاستیکی  لوله تست آب

جنس پلاستیکی دارای مزایای گوناگونی هستند از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • لوله کشی آسان تر و سریعتر
  • مقاوم در برابر فشار آب و پوسیدگی در اثر رطوبت
  • کاربرد آسانتر
  • عدم تاثیرگذاری در آب و عدم تغییر در ساختار آب
  • تنوع در انواع آن
  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
  • وزن سبکتر و نصب راحت تر
  • کم هزینه بودن
  • قطر خارجی کوچکی دارد و جاسازی آسان در دیوار

 

انواع لوله کشی لوله تست آب

لوله کشی لوله تست آب بر اساس مکان قرار گیری به دو روش لوله کشی توکار و لوله کشی رو کار  صورت می پذیرد.در لوله کشی  توکار با توجه به نقشه لوله کشی لوله تست آب، لوله ها در مکان صحیح  در زیر خاک دفن می شوند واز مزایای این روش در این  است که لوله ها دیده نخواهند شد. در لوله کشی رو کار که لوله ها بدون تخریب دیوار ها از روی دیوارها با فواصل معینی قرار می گیرند.

لوله کشی روکار دارای مزایای بسیاری ازجمله دسترسی سریعتر به سیم لوله کشی، افت فشار آب ایجاد نمی کند، تخریب نکردن دیواره ها و کف و آسانی در جایگزینی پکیج  دیواری با آبگرمکن می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *