لوله

لوله های درزدار سپاهان

لوله های درزدار سپاهان

لوله های درزدار سپاهان

لوله های درزدار سپاهان یا لوله جوشی یکی از انواع لوله هاست که در نتیجه شکل دهی و جوش دادن ورق های فولادی با ضخامت ها و جنس های مختلف تولید می شوند. در لوله درزدار بر خلاف لوله مانیسمان، از درز جوش استفاده شده است و همین جوشکاری بین درز، باعث شده که قیمت کمتری نسبت به لوله مانیسمان ( با قابلیت تحمل فشارهای بالا) داشته باشد.

لوله های درزدار از ورق سیاه (ورق نورد گرم)، براساس استاندارد« DIN2440» تولید شده و در صنایع مختلفی همچون قطعه‌سازی، ساخت انواع شاسی، داربست‌، حفاظ و حصار، جک و… کاربرد فراوانی دارد.

این نوع لوله ها در واقع به دلیل نوع ساختار و وجود درز در بین لوله، میزان تحمل فشار کمتری نسبت به انواع بدون درز دارند اما از آنجا که لوله های بدون درز (مانیسمان)، در اندازه های بلندتر محدودیت ساخت و همچنین جابه جایی دارند لذا معمولا لوله های درزدار جایگزین مناسبی می باشد.
البته از آنجا که لوله های درزدار قابلیت فشار کمتری نسبت به مانیسمان دارند لذا در مواردی که فشار داخلی لوله بالا باشد و از سویی امکان استفاده از لوله بدون درز به دلیل سایز کوچک آن وجود نداشته باشد لوله های درزدار را به صورت جوش ماهیچه ای تولید می کنند.

 

 

لوله های درزدار سپاهان

لوله های درزدار سپاهان

 

سپاهان تولید کننده لوله درزدار در ایران

گفتنی است خوشبختانه در ایران تعداد کارخانه های تولید کننده لوله درزدار نسبت به لوله های مانیسمان بسیار زیاد بوده و از این رو تمامی نیاز داخلی لوله های درزدار، توسط تولیدکنندگان داخلی تامین و مازاد آن نیز به کشورهای همجوار صادر می شود.
یکی از کارخانه های تولیدکننده این نوع لوله، کارخانه سپاهان است که انواع لوله و پروفیل را تولید می کند. این کارخانه در حال حاضر به عنوان یکی از اصلی ترین تامین کنندگان انواع لوله فولادی، پروفیل فولادی و سایر مقاطع فولادی در اندازه و ضخامت های مختلف در ایران شناخته می شود.

البته عرضه محصولات متنوع این شرکت محدود به داخل ایران نیست و گروه صنعتی سپاهان انواع محصولات تولیدی خود به خصوص انواع لوله و پروفیل فولادی را با استاندارد های جهانی، کیفیت بالا و قیمت های رقابتی در کشورهای مختلف جهان به خصوص کشور های منطقه خاورمیانه صادر می کند و در این عرصه جایگاه و اعتبار تجاری خاصی را به دست آورده است.
یکی از محصولات شناخته شده این شرکت، لوله درزدار سپاهان است که مشتریان زیادی در سراسر کشور و همچنین خارج از ایران دارد.

از لوله درزدار سپاهان برای برای انتقال سیالات (آب، نفت، گاز، مواد اسیدی و سایر مایعات)، پایه اسکله و پل، ستون ساختمان، نرده، کشتی سازی، معدن، تونل، مصنوعات و سازه های فلزی از آن استفاده می شود.
همچنین لوله های درزدار سپاهان به دلیل ویژگیهای مانند خاصیت ضد خورندگی و جوش پذیری راحت و همچنین موارد دیگری از جمله در دسترس بودن اتصالات، ارزانتر بودن نسبت به سایر لوله ها، مقاومت در برابر نفوذ اشعه خورشید به دلیل سیاه بودن، کاربرد بسیاری در پالایشگاه، خطوط انتقال گاز خانگی و کارخانه ها، چاه ها و جدار چاه ها دارد.

 

ضخامت لوله های درزدار 

بطور کلی لوله درزدار سپاهان در ضخامتهای مختلف و در دو نوع API و سنگین تولید می شوند.
نوعی از این لوله که ضخامتی برابر با ضخامت لوله مانیمسان رده 40 دارد به لوله درزدار API معروف می باشد و تا سایز 2 اینچ تولید می شود. این نوع لوله سپاهان به دلیل تحمل فشار پایین، بیشتر در موتورخانه و لوله کشی گازها کاربرد دارند.
لازم به ذکر است لوله های API درزدار سپاهان از نوع لوله های سبک به حساب می آیند و وزن آنها از ۷/۷ تا ۵/۳۲ کیلوگرم متفاوت است. این لوله ها در سایزهای ۱/۲، ۳/۴، ۱، ۱/۴-۱، ۱/۲-۱ و ۲ اینچی تولید و عرضه می شوند.
لوله های سیاه درزدار سنگین سپاهان نیز در مصارف ساختمانی بسیار کاربرد دارند. این نوع لوله ها در سایزهای ۱/۲ تا ۸ اینچی تولید می شوند و ضخامت بدنه آن از ۲/۵ میلی متر تا ۴/۸ میلی متر متفاوت است. همچنین حداقل وزن هر شاخه ۶ متری لوله سیاه درزدار سنگین سپاهان ۷/۳ کیلوگرم و حداکثر آن ۱۵۲ کیلوگرم می باشد.
گفتنی است لوله های سیاه درزدار سپاهان در طول استاندارد ۶ متری تولید می شود اما این اندازه بنا به درخواست مشتری قابل افزایش است.

 

 

استانداردها لوله درزدار سپاهان

تمامی لوله های سیاه درزدار سپاهان دارای تأییدیه کیفیت می باشند، و دارای استاندارد کیفی ملی ایران به شماره های ISIRI 3574، ISIRI 3360 و استانداردهای ISO 9001، ISO/TS 29001 و ISO 14001 می باشد.

لوله درزدار در یک نگاه

لوله های درزدار یکی از پرکاربردترین انواع لوله هاست که در صنایع مختلف ساختمانی و پتروشیمی مصارف فراوانی دارد. این لوله که با نام درزجوش نیز شناخته می شود از شکل دهی (نورد) ورق های فولادی ساخته می شوند. از انواع لوله های درزدار می توان به لوله اسپیرال و لوله های درز ماهیچه ای و لوله های درزدار درز مخفی که با پاک کردن جوش لوله درز آن را می پوشانند اشاره کرد که هر کدام از این لوله های درزدار کاربرد های خودشان در در صنعت دارا می باشند.

فرآیند تولید لوله های درزدار

تولید لوله‌های درزدار شامل مراحل زیر است:
1. ﺑﺮﺷﻜﺎري و آﻣﺎده ﺳﺎزي ﻧﻮار ورق ﺑﻪ اﻧﺪازه ﻣﺤﻴﻂ ﻟﻮﻟﻪ
2. ﺗﺒﺪﻳﻞ ورق ﺑﻪ ﻟﻮﻟﻪ
3. ﺟﻮﺷﻜﺎري درز ﻟﻮﻟﻪ
4. ﺑﺮاده ﺑﺮداري از ﺳﻄﺢ ﺟﻮش
5. ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻟﻮﻟﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪه ﺑﻪ ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎي ﻣﺴﺎوي
6. ﻗﺎب ﮔﻴﺮي و ﺻﺎﻓﻜﺎري ﻟﻮﻟﻪ ﻫﺎي ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪه
7. ﺑﺎزرﺳﻲ و ﻛﻨﺘﺮل ﻛﻴﻔﻴﺖ ﻟﻮﻟﻪ ﻫﺎي ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪه

 

لوله های درزدار سپاهان

 

در فرآیند تولید ابتدا رول ورق به ضخامت موردنظر برش می خورد. در مرحله بعد ورق های برش خورده با عبور از بین غلطکهای نورد به شکل لوله گرد در می آیند. در مرحله سوم درز بوجود آمده جوشکاری شده و در مرحله چهارم از سطح جوش، براده برداری می شود.در نهایت لوله ها تقسیم، قاب گیری و صاف کاری می شوند و به مرحله تست و کونیک می روند.

گفتنی است جوشکاری ورق‌های فولاد نیز به چند شکل جوشکاری با نام‌های الکتریکی (ERW)، زیرپودری(SAW) و جوش کاری ذوبی الکتریکی(EFW) انجام می شود:

– در جوشکاری Electric Resistance Welded که به اختصار ERW نامیده می شود از یک دستگاه جوش الکتریکی برای ایجاد حرارت استفاده می شود به این صورت که لبه های ورق در اثر حرارت به حالت مذاب درآمده و به یکدیگر جوش می خورد.
– روش زیرپودری (Submerged Arc Welding) که به آن SAW گفته می شود از پرکاربردترین روش های جوشکاری در صنعت است. در این روش وقتی لبه های ورق با فورج در کنار هم قرار می گیرند شکافی V شکل بین آنها به وجود می آید که با دستگاه جوش قوس الکتریک شکاف را با زیر پودرهای مخصوص پر می کند.

– جوش کاری ذوبی الکتریکی (Electric Fusion Welding) نیز در تولید لوله های درز مستقیم و یا درز مخفی استفاده می شود. لوله هایی که به وسیله این نوع جوش کاری تولید می شوند به لوله های EFW معروفند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *