لوله

مشخصات فنی لوله مانیسمان

لوله مانسیمان

مشخصات فنی لوله مانیسمان

مشخصات فنی لوله مانیسمان چیست؟ اولین مشخصه فنی این نوع لوله ها این است که بدون درز و یا با استفاده از فناوری سیم لس ساخته می شوند. لوله های مانیسمان از سال 1950 تولید شده و در حال حاضر یکی از کاربردی ترین تجهیزات برای پروژه های پرفشار است. برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی لوله مانیسمان با آهنسنتر همراه باشید.

به طور کلی لوله ها به دو دسته اصلی لوله مانیسمان و لوله درزدار تقسیم بندی می شوند. لوله مانیسمان از هیچ گونه درز و جوشی در فرآیند تولید آن استفاده نمی شود ولی لوله درزدار از طریق جوشکاری درز محل اتصال ورق لول شده تولید می گردد. لوله مانیسمان نسبت به لوله درزدار دارای مقاومت بالاتری در برابر فشار و تنش های محیطی می باشد و خورندگی کمتری دارد.

 

آهن سنتر فروشنده عمده آهن و ابزار آلات آهنی و انواع لوله مانند لوله مانیسمان می باشد و محصول مورد نظر شما را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب در بازارآهن فراهم می نماید. به منظور آگاهی از مشخصات فنی لوله مانیسمان و کسب اطلاعات در این زمینه می توانید به ما اعتماد کنید و همچنین برای خرید و گرفتن مشاوره رایگان در مورد مشخصات فنی لوله مانیسمان با متخصصین این حوزه در بخش فروش شرکت آهن سنتر با شماره تلفن 48417-021 تماس حاصل نمایید.

 

طول لوله مانیسمان

طول لوله مانیسمان را با اندازه گیری بین دو سر لوله مشخص می کنند و معمولا این نوع لوله ها در شاخه های 12 و 6 متری می توانید مشاهده کنید. متداول ترین اصطلاحاتی را که می توانیم برای طول لوله های مانیسمان مشاهده کنیم طول تصادفی واحد است که معمولا 5 الی 7 متر اندازه گیری می شود این معیار را برای لوله هایی در نظر می گیرند که زیر سایز 2 اینچ باشند.

طول تصادفی دوبل را نیز برای لوله هایی با اندازه 11 الی 13 متر در نظر می گیرند که در این نمونه سایز لوله بالاتر از 2 اینچ است.

قطر لوله مانیسمان چگونه سنجیده می شود

نکته مهم در رابطه با مشخصات فنی لوله مانیسمان این است که قطر لوله مانیسمان به دو شکل قطر داخلی و قطر اسمی این نوع لوله ها وجود دارد. جالب است بدانید که لوله های مانیسمان با قطر زیر 12 در قطر داخلی و اسمی متفاوت هستند اما لوله هایی که قطر آن ها بیشتر از 12 باشد قطر اسمی و خارجی با همدیگر تفاوت چندانی ندارند. در ارتباط با قطر داخلی لوله های مانیسمان نکته خاصی وجود ندارد اما ابعاد لوله های مانیسمان به وسیله قطر خارجی و ضخامت لوله مانیسمان از یکدیگر متمایز می شوند.

زمانی که قطر لوله افزایش پیدا می کند اندازه ی قطر داخلی و خارجی به هم نزدیک تر می شود. قطر اسمی در این نوع لوله های بدون درز فولادی به عنوان یک معیار بین المللی برای بیان اندازه لوله ها است. رده ی لوله مانیسمان نیز به عنوان یک معیار است که برای ضخامت وابسته به وزن به کار برده می شود. برای تعیین ضخامت لوله مانیسمان نیاز به جداول وزنی داریم که به دو شکل اینچی و متریک در دسترس هستند. برای تعیین ضخامت لوله مانیسمان باید سایز لوله را در نظر بگیریم. منظور از ضخامت لوله های مانیسمان اندازه ی دیواره های این لوله ها در رده های 20 ، ۴۰ ، ۶۰، ۸۰ ،۱۲۰  و ۱۶۰ است.

وزن لوله مانیسمان

وزن لوله مانیسمان در اندازه ها و سایزهای مختلف متفاوت است برای محاسبه وزن لوله مانیسمان می توانیم از فرمول زیر

قطرخارجی لوله (میلی متر) *۱۴۷*ضخامت لوله (میلی متر) تقسیم بر ۱۰۰۰= وزن شاخه ۶ متری

استفاده می شود.

 

استانداردهای لوله مانیسمان

معمولا لوله های مانیسمان یا بدون درز را با سایز اسمی قطر یا NPS یا رده ضخامت SCHEDULE می شناسند. این لوله ها معمولا در طول شش متری تولید می شوند. استانداردهای لوله مانیسمان که برای ابعاد وزنی این نوع محصولات در نظر گرفته می شود ASME B36.10 و ASME B36.19است. لوله های مانیسمان در ایران در طول 24 متر دیده می شوند اما در اروپا و ایالات متحده تا سایز 42 نیز تولید می شوند.معمولا سایز لوله مانیسمان در سراسر دنیا به یک شکل است که شامل رده 20 تا 160 می شود.

مشخصات فنی لوله مانیسمان و کاربرد آن ها چیست

در ادامه بحث مشخصات فنی لوله مانیسمان به کاربرد آن ها خواهیم پرداخت با توجه به قابلیت های بالای لوله های مانیسمان و مقاومت آن ها در برابر فشار و حرارت بسیار بالا از این محصولات در تاسیسات ساختمانی مثل دیگ های بخار که دما و فشار زیادی را متحمل می شوند استفاده می کنند. از دیگر کاربردهای لوله های مانیسمان استفاده از آن ها به عنوان سیستم انتقال  برای انواع سیالات ، نفت، گاز و سایر مواد شیمیایی است.

از دیگر موارد که در مشخصات فنی لوله مانیسمان رده ۲۰ بسیار مهم است تحمل فشار و دمای 450 درجه سانتی گراد توسط این لوله ها است در صورتی که از فلزات و آلیاژهای مناسب در ساخت آن ها استفاده شود توانایی تحمل دمای بیشتر از 450 درجه سانتی گراد را داشته باشند.

 

از مهم ترین کاربردهای لوله های مانیسمان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

از این محصولات معمولا در لوله کشی سرویس ها و عملیات پایین دستی به فرایندهای مشخصی برای پالایش گاز، نفت و محصولات فرعی استفاده می کنند اطلاق می شوند. لوله های مانیسمان جهت خطوط فشار قوی ، صنایع غذایی و دارویی ، و خطوط هیدرولیک نیز کاربرد زیادی دارد.  از این محصولات می توان در جهت عملیات میان دستی در صنایع نیز استفاده کرد که شامل انتقال و توزیع سیال نفت ، گاز ، بخار و اسیدها است اما مهم ترین کاربرد آن ها در عملیات بالا دستی که به استخراج گاز و نفت اختصاص دارد استفاده می شوند.

 

تاریخچه لوله بدون درز و لوله جوش داده شده

مقدمه ظهور فناوری آسیاب نورد و توسعه آن در نیمه اول قرن نوزدهم نقش بسزایی در تولید صنعتی لوله داشته است. در ابتدا نوارهای نورد ورق با چیدمان قیف یا رول به یک مقطع دایره ای شکل می گرفتند و سپس لب و یا دامان آن در حرارت (فرآیند جوشکاری جعلی) جوش داده می شوند. در اواخر قرن نوزدهم، فرآیندهای مختلفی برای تولید لوله و لوله بدون درز در دسترس قرار گرفت که حجم تولید لوله به سرعت در یک دوره نسبتاً کوتاه افزایش پیدا کرد. علیرغم کاربرد فرایندهای جوشکاری ، با پیشرفت تکنیک های تولید لوله های بدون درز یا مانیسمان باعث شد تا لوله جوش داده شده تقریباً به طور کامل از بازار خارج شود. لوله بدون درز تا زمان جنگ جهانی دوم نسبت به لوله جوش داده شده تسلط یافت.

در دوره بعد ، نتایج حاصل از تحقیق در مورد فناوری جوشکاری منجر به رونق بخشیدن به ثروت لوله جوش داده شده گردید که کار توسعه بورژوینگ متعاقب آن و انتشار گسترده فرآیندهای جوشکاری لوله های متعدد انجام شد. در حال حاضر ، حدود دو سوم تولید لوله های فولادی در جهان با فرآیندهای جوشکاری انجام می شود. از این شکل، حدود یک چهارم آن به لوله هایی با قطر بزرگ که از نظر اقتصادی خارج از اندازه هایی تولیدی لوله های بدون درز هستند ، به خود اختصاص می دهد.

 

رده لوله مانیسمان

لوله مانیسمان در رده های مختلفی شامل سبک، معمولی و سنگین تولید و در بازار موجود می باشد.همچنین در برند های لوله مانیسمان کاوه ، لوله مانیسمان اهواز ، لوله مانیسمان سپاهان و .. در بازار موجود است از مهم ترین رده های مورد استفاده لوله مانیسمان می توان به رده 20، 40 و 80 اشاره نمود. لوله مانیسمان رده 20 در دسته رده سبک بوده و پایین ترین رده طبق استانداردهای صنعتی است. لوله مانیسمان رده 40 جز دسته لوله مانیسمان رده معمولی بوده و بیش ترین کاربرد را در صنعت به خود اختصاص می دهد. لوله مانیسمان رده 40 از لوله مانیسمان رده 20 قوی تر و از لوله مانیسمان رده 80 ضعیف تر می باشد. لوله مانیسمان رده 80 از دسته لوله مانیسمان رده سنگین می باشد و دارای تحمل فشار بالا و خورندگی کمتری نسبت به رده های 20 و 40 دارد. جوشکاری لوله مانیسمان از دیگر خدمات آهن سنتر است.

اهمیت مشخصات فنی در هنگام خرید لوله مانیسمان

در هنگام خرید لوله مانیسمان نیاز به دانش و آگاهی در این زمینه است برای تشخیص صحیح مشخصات فنی لوله مانیسمان می توانید با شماره ۰۲۱۴۸۴۱۷ تماس گرفته و از تجربیات کارشناسان و مشاوران آهن سنتر بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *