ناودانی
انواع پروفیل های«U» شکل در صنعت با نام ناودانی شناخته می شوند. شکل ظاهری این محصول باعث شده تا در مصارف متنوعی مورد استفاده قرار گیرند. از جمله این مصارف می توان ماشینآلات،چارچوب،ترمیم بناهای معماری،ساختمان تجهیزات ساخت و سازو همچنین تشکیلات دریایی اشاره کرد.
روش تولید ناودانی
به طور کلی دو روش تولید برای این محصول در صنعت وجود دارد روش پرسی و و فابریک
در روش پرسی، ناودانی توسط پرس تولید می گردد و در روش فابریک، محصول از همان ابتدا به صورت ناودانی از خط تولید خارج می گردد.
همچنین یک دسته بندی دیگر برای این محصول به صورت ناودانی مشبک و ساده است:
ناودانی مشبک
این محصول ورق گرم گالوانیزه شده تولید می شود و به دو صورت سرد و گرم می باشد که در مواردی همچون ساخت قفسه های محکم فولادی،سازه های سبک فولادی و نصب سنگ به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرد.
ناودانی ساده
این محصول با ورق گرم تولید گردیده و در صورت نیاز می تواند ناودانی گالوانیزه نیز گردد. کاربرد ناودانی ساده در ساخت پل های باربر می باشد.
انواع استاندارد برای ناودان
استاندارد این محصول در کشورهای مختلف متفاوت است: استاندارد فرانسه« NF A 45-255» ، استاندارد ناودانی مقاوم به خوردگی« DIN EN ISO 12944-3» و UNPو UPE ناودانی اروپایی«DIN-1026»
دو دسته بندی دیگر به نام های«C» و «U» نیز برای این محصول در نظر گرفته شده است که بر همین اساس دو استاندارد UPE و UPN وجود دارد. نوع C دارای بال های موازی و نوع U دارای بال های مخروطی می باشد. ناودانی UNP تحت عنوان ناودانی اروپایی شناخته می شود. این محصول نسبت به سایر ناودانی ها وزن سنگین تری داشته و معمولا در پروژه های بزرگ و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول از ضخامت بیشتری برخوردار بوده و به همین دلیل وزن بیشتری دارد.
ناودانی اصفهان از انواع ناودانی ایرانی است.
انواع روش های مختلف تولید ناودانی
ناودانی به سه روش مختلف پرسی، فابریک و نورد تولید می شوند.
-
روش پرسی:
تولید ناودانی به روش پرسی همان طور که از نام آن پیداست قسمت های مختلف ناودان به وسیله پرس به یکدیگر متصل می شوند.
-
روش فابریک:
در این روش ناودانی ها به صورت فابریک از خط تولید خارج می شوند و نیازی به استفاده از پرس ندارند.
-
نورد:
ناودانی ها در این روش با استفاده از نورد سرد و نورد گرم تولید می شوند.