ورق روغنی
این ورقها از جنس آهن هستند و بخاطر داشتن شکل ظاهری به این نام شهرت یافته اند ، ورق روغنی در ابعاد و ضخامتهای مختلف (بر حسب میلیمتر) به صورت رول، شیت و فابریک تولید و عرضه می شود؛
رول های ورق روغنی معمولا درعرض های 100 ،125 و 150 سانتی متر تولید می شوند و شیتها معمولا در سه سایز کوتاه (100*200 سانتی متر) ، بلند (1250*2500 سانتی متر) و ابعادی (ابعاد متفاوت و معمولا غیر نرمال) تولید و عرضه می شوند. البته برخی کارخانه ها هستند که بر اساس طول مورد نیاز مشتری، ورق روغنی را برش می زنند.
به طور کلی و در حالت استاندارد ضخامت ورق روغنی به طور میانگین مابین 0.03 الی 3 میلی متر است که در عرض های 100 الی 125 سانتی متر موجود هستند.
وزن ورق های روغنی استاندارد بوده و معمولا با وزن آهن یکسان است. چگالی ورق روغنی مانند ورق سیاه است که عدد آن 7/86 است. برای مثال وزن یک برگ ورق روغنی 1 میل با ابعاد 1*1 متر مربع حدود 8 کیلوگرم است.

ورق روغنی
ورق روغنی چیست؟
در پاسخ به سوال ورق روغنی چیست ؟ باید گفت این ورق ها یکی از انواع ورق هستند که تقریبا در تمام محیط پیرامون از درب یخچال ، بدنه خودرو، لوازم خانگی تا صنایع مختلف،ساختمان ها و .. وجود دارد. اگر قصد خرید این محصول را دارید و به دنبال اطلاعاتی در مورد قیمت ورق روغنی هستید حتما این مطلب آهن سنتر را مطالعه نمایید.
ورق روغنی به دلیل قابلیت خم و برش و رنگ پذیری بسیار بالا، مصارف زیاد و گوناگونی دارد و به همین دلیل کارخانه های زیادی اقدام به تولید این محصول می نمایند.
این محصول طی فرآیند نورد سرد تولید شده و با توجه به كيفيت سطح و شفافيت آن، بيشتر در سطوح خارجي محصولات صنعتی و ساختمانی به كار مي رود. علت نامگذاری ورق های سرد به اسم ورق روغنی، اصطلاحی عامیانه و بر مبنای وضعیت ظاهری این نوع ورق است.
نحوه ی تولید محصول
این محصول به طور معمول با استانداردهای ST14 و ST12 نامگذاری و توليد مي شود و داراي الانگيشن (Elongation) بالا (قابليت كشش) است.
برای تولید این نوع ورق که محصول تکنولوژی نورد سرد هستند، کویل ورق با ضخامت بالا توسط نورد به ضخامت های کمتر تبدیل می شوند. سپس به منظور تمیزتر شدن و صاف شدن سطح ورق، به حمام اسیدشویی و پس از آن از طریق خطوط جابه جایی به کوره های حرارتی منتقل می شوند.
بعد از این مرحله به حمام آب کاری می رسند تا ظاهری براق و زیبا پیدا کنند و در نهایت در ماشین های بسته بندی به صورت رول و شیت آماده می شوند.
انواع ورق
گفتنی است ورق روغنی بر اساس نوع آلیاژ مصرفی و عملیات حرارتی به شاخه های ورق معمولی(st12)،ورق نیمه کشش(st13) و ورق های فوق کشش(st14) تقسیم می شود:
ورق روغنی st12، ورق معمولی است که خاصیت کشسانی نداشته و برای برخی مصارف خاص استفاده می شود.
ورق روغنی st13، قابلیت کشسانی پایینی دارد و می تواند به خوبی فرم بگیرد. این نوع ورق در صنایع مختلف به ویژه خودروسازی، برای ساخت برخی از قطعات بدنه استفاده می شود.
ورق روغنی st14، که خاصیت کشی بسیار بالایی داشته و مطابق با استاندارد din آلمان می باشد. این نوع ورق در مقایسه با ورق روغنی st13 و st12 ساختار نرم تری دارد و برای مصارف پرسکاری عمیق مورد استفاده قرار می گیرند.
نکته: به خاطر داشته باشید این محصول دارای تاریخ مصرف بوده و نوع ST12 آن حداکثر تا ۱۸ ماه و نوع ST13 , ST14 حداکثر ۶ الی ۸ ماه پس از تولید، ساختار خود را جهت عملیات کارگاهی حفظ می نمایند.
گفتنی است بهترین زمان مصرف ورق های روغنی، از تاریخ تولید تا زمان های مندرج می باشد و پس از اتمام تاریخ مصرف، احتمال پارگی این ورق ها در صورت پرسکاری وجود دارد.
مزایای ورق روغنی سرد
این محصول به دلیل استحکام و مقاومت بسیار زیادی که در فشار و وزنهای زیاد دارد یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین محصولات صنعتی می باشد. اما استحکام بالای این ورق نیست که آن را به پرمصرف ترین محصول تبدیل کرده بلکه تنوع در رنگ و اندازه باعث شده تا از آن در تولید لوازم و مواد مختلف در صنایع گوناگون استفاده شود.
همچنین یکی دیگر از مزیتهای این نوع ورق آن است که هنگام عملیات پردازش ظاهر فیزیکی اش حفظ می شود این قابلیت و در کنار آن تولید سریع و ارزان ورق روغنی، از آن یک محصول پرتقاضا و پرفروش ساخته است.
راهنمای مرحله به مرحله خرید ورق روغنی
این ورق به دلیل تنوع زياد توليدات داخلي و كالاهاي وارداتي، دارای پيچيدگي هايی نسبت به انواع دیگر ورق است و بسیاری از مشتريان برای خورق روغنی رید این محصول دچار تردید می شوند.
لذا پیش از خریداین محصول باید به چند نکته توجه داشت؛
– پیش از خرید، از کارخانه های مختلف قیمت بگیرید تا در دام برخی از سود جویان نیافتید.
– با توجه به اینکه فروشندگان زیادی در بازار وجود دارد که بسیاری از آنها دارای مجوز نیستند بنابراین از فروشگاهی خرید کنید که دارای مجوز و گارانتی تضمین کیفیت هستند.
– پیش از خرید باید اطلاعاتی در مورد ابعاد و ضخامت ورق مورد نیاز خود داشته باشید تا با خرید اشتباه متحمل هزینه های زیاد نشوید در این مورد می توانید از کارشناسان و مهندسان پروژه کمک بگیرید.
– در مرحله بعدی خرید ورق روغنی،هنگام مشاوره و خرید حتما از شرکت مورد نظر پیش فاکتور بگیرید. دریافت پیش فاکتور مزیتهایی برای شما خواهد داشت؛ با دریافت پیش فاکتور می توانید قیمت های مراکز مختلف را با هم مقایسه کنید و تصمیم بهتری برای خرید داشته باشید.
همچنین از آنجا که در پیش فاکتور ریز مبالغ و هزینه ها درج می شود امکان هرگونه اشتباه و اختلاف به حداقل خواهد رسید.
– پس از خرید و رسیدن بار، حتما تعداد و ضخامت ورق در خواستی را با سفارشی که برایتان ارسال شده بررسی کنید.